Help, ik heb letselschade!

Wat houdt letselschade in? Letselschade is alle schade die u op kunt lopen als gevolg van een ongeval. Dit kan lichamelijke schade zijn maar ook schade op psychisch of emotioneel vlak. Een ongeval in het verkeer, op uw werk of waar dan ook is op zich al vervelend genoeg. Als u er dan ook nog schade door oploopt, is dat extra vervelend.


Wat te doen bij letselschade?

Ook al lijkt de schade in eerste instantie mee te vallen, toch is het heel belangrijk om deze te melden bij uw eigen verzekering. In het geval van een ongeluk waarbij een andere persoon de schuldige is, moet dit ook altijd gemeld worden bij de verzekering van de tegenpartij. Kosten van lichamelijk of psychisch letsel kunnen behoorlijk hoog oplopen. Dan is het wel belangrijk dat u die vergoed krijgt. Soms wordt bepaald letsel pas na een tijd zichtbaar en wordt het ook pas later duidelijk wat voor hulp uw nodig heeft en welke kosten dit met zich meebrengt. Daarom moet het altijd bekend zijn bij uw verzekering dat u een ongeval heeft gehad waarbij u letsel heeft opgelopen. Ook kunt u een letselschade advocaat in de arm nemen. Hij kan u bijstaan in ingewikkelde en/of conflictsituaties. Hij is er voor opgeleid om u bij te staan, weet precies welke rechten en plichten u heeft en welke procedures u in gang moet zetten voor bijvoorbeeld een rechtszaak mocht u er met de betrokken tegenpartij niet uit komen. Kijk voor een verantwoordelijke specialist in letselschade bij Van Pijkeren & Van Aken Advocaten.


Wat juist niet te doen bij letselschade?

Een tegenpartij kan als het duidelijk is dat de schuld bij hem/haar ligt, proberen om een regeling met u te treffen om daarmee de zaak af te doen. Ga hier nooit in mee! Als u tekent voor het ontvangen van een bepaald geldbedrag, dan kunt u wanneer er nog meer kosten ontstaan door de behandeling die u nodig heeft, nergens meer aanspraak op maken omdat de zaak dan afgehandeld is. Ga ook nooit akkoord wanneer een tegenpartij voorstelt de gevolgen van een ongeval af te handelen zonder de politie of buiten de verzekering om. Ook al lijkt dat de manier om er zo snel mogelijk van af te zijn. Dat is niet zo. U heeft dan niemand die u bij kan staan en waar u op terug kunt vallen als er later blijkt dan u meer letsel heeft opgelopen dan op het eerste moment leek. Juist in een situatie waarin u kwetsbaar bent moet u geen overhaaste beslissingen nemen. Dat u schade heeft opgelopen is al erg genoeg. Daarom is het van belang dat u deze zoveel mogelijk vergoed krijgt.


Delen